Menu

Kwas Fulwowy FulvicForce RPA 500 ml

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 99,00 zł 99.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.08835
Producent: Kikaboni
Kod produktu: SP-138

Opis

 
DOSTĘPNY
 
 
Kwas fulwowy 500 ml

Jeden z nielicznych związków organicznych, bez których życie na Ziemi byłoby niemożliwe.

Bogaty w substancje i minerały pochodzące z prehistorycznych roślin.

 

 
Kiedy pomoże nam kwas fulwowy?

Gdy chcemy oczyścić organizm.

Znaczącym potencjałem kwasu fulwowego jest zdolność wychwytywania substancji toksycznych, które są niepożądane lub wręcz szkodliwe dla naszego zdrowia, a także eliminowania wolnych rodników. Umożliwia, zatem skuteczne odtruwanie komórek ludzkiego organizmu oraz znakomicie spełnia się w roli przeciwutleniacza. Ponadto zawiera substancje o właściwościach antywirusowych, przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalnych.

Gdy chcemy zregenerować włosy, paznokcie, skórę lub stawy.

Krzemionka pochodzenia roślinnego wiązana jest w strukturę łatwo przyswajalną przez komórki skóry i tkanki łącznej właśnie dzięki zdolnościom kwasu fulwowego. Tym samym, jako ich podstawowy budulec wspomaga procesy regeneracyjne włosów paznokci skóry i stawów. Ponadto równoważąc pH organizmu zmniejsza ryzyko występowania wielu chorób skórnych.

Gdy potrzebujemy więcej energii.

Kwas fulwowy jest jednym z najsilniejszych elektrolitów występujących w przyrodzie, z racji tego, że potrafi w znaczący sposób zaktywizować środowisko chemiczne komórki. Powodem, dla którego jest on tak efektywny jest m.in. fakt, że naturalnie zawiera około 70 różnych minerałów a także wysoce biodostępny tlen (do 45% w strukturze), który jest łatwo wchłaniany przez ludzkie komórki.

Chelator

 Kwas fulwowy, to efektywny naturalny chelator. Związek potrafiący wchłonąć w swoją strukturę cząsteczkową inne substancje i przekształcić je w biologiczną formę, łatwo przyswajalną przez żywe komórki organizmu. Zdolność ta jest konsekwencją budowy molekularnej kwasu folwowego. Przyglądajac się tej niezwykłej stukturze wyróżnić można grupy funkcyjne, takie jak karboksylowa, hydroksylowa czy karbonylowa. Umożliwiają one tworzenie kompleksów/chelatów z kationami takimi jak Mg2+, Ca2+, Fe2+ itd. Tym samym decydują o biodostępności jonów składników pokarmowych. Warto w tym momencie nadmienić, że kwas fulwowy jest cząsteczką bardzo niewielką, nie mającą problemu z przenikaniem przez błony komórkowe. Zdolna jest zatem przenosić niezbędne minerały bezpośrednio w wewnętrzne struktury komórek. Kwas fulwowy rozpuszcza się niezależnie od poziomu Ph. Według dostępnych na naszej stornie badań dowiedziono także, że związek ten zdolny jest poprawić trawienie niektórych substancji odżywczych, oraz zintensyfikować produkcję enzymów trawiennych. Niebezpodstawne są porównania do gąbki, gdyż tak jak ona potrafi wchłaniać do swojego wnętrza, w tym przypadku minerały i związki organczne. Wiele osób ze środowiska naukowego traktuje kwas fulwowy jako jedną z najbardziej efektywnych, organicznych związków w zakresie absorbcji.
 
Źródło:1. Therapeutic Potential of Fulvic Acid in Chronic Inflammatory Diseases and Diabetes. John Winkler. 2018

 

Detoksykant

Przyjmowanie kwasu fulwowego działa niczym naturalna i nieinwazyjna forma terapii chelatującej wspomagająca usuwanie z organizmu niebezpiecznych metali ciężkich. Kwasy humusowe zawierają karboksylany i fenolany, które nadają im zdolność działania jako naturalne chelaty. Badania wykazały, że kwasy fulwowe moją potencjalną zdolność do absorpcji pierwiastków metali ciężkich, co zaobserwowano poprzez redukcję toksycznych związków metalicznych zawartych w wodzie. Spożywanie kwasów humusowych pomaga wiązać i wydalać wspomniane niekorzystne substancje, które przedostają się do organizmu człowieka wraz z pokarmem czy z powietrza. Jednym z powodów, dla których kwas fulwowy tak skutecznie poprawia trawienia, czy zwiększa poziomu energii jest jego zdolność do detoksykacji organizmu. W glebie stanowi on naturalną barierę dla wszelkiej maści zanieczyszczeń, tym samym poprawiając jej kondycję fizykochemiczną i biologiczną. W jednym z badań, substancje humusowe skutecznie przyczyniły się do oczyszczania organizmu z glifosatu i metali ciężkich. Dla przykładu. Po 3 miesiącach kuracji poziom kadmu we krwi u badanych spadł o 17%. Ponadto, substancje humusowe przyniósły pozytywne korzyści, w tym poprawę wskaźników funkcji wątroby i nerek oraz zwiększyły poziom żelaza.

1. Humic and Fulvic Acids as Potentially Toxic Metal 2 Reducing Agents in Water. Stavros Lalas. 2018

2. Stoichiometric relationship between humic and fulvic acids and flocculants. Nava Narkis. 1977
3. The role of humic substances in detoxification process of the environment. Anna Ziółkowska. 2015
4. Humic acid – The power of detox and immune support all in one. Research review. Debby Hamilton. 2018

 

Nośnik biodostępnego tlenu

Cząsteczka kwasu fulwowego zawiera 45% tlenu, który będąc częścią biologicznej substancji jest łatwo przyswajany przez komórki naszego organizmu. Dostarcza czystej, naturalnej energii na dłużej niż wysokoenergetyczne napoje zwykle bazowane na kofeinie.
Strukturalny tlen w kwasie fulwowym ma również znaczący wpływ na skuteczną poprawę wydolności organizmu zwłaszcza podczas intensywnego treningu fizycznego. Dodatkowy tlen dostarczany przez kwas fulwowy skutecznie usuwa kwas mlekowy co efektywnie przeciwdziała zmęczeniu przedłużając wytrzymałość i znacznie skracając regenerację organizmu.
W odróżnieniu od wielu farmakologicznie skomponowanych substancji wspomagających i suplementów wydolnościowych, kwas fulwowy nie powoduje żadnych negatywnych skutków ubocznych. Nie stanowi zagrożenia w kontekście niedozwolonego wspomagania organizmu. Będąc organiczną substancja, metabolizuje się w sposób naturalny.

 

Antyoksydant

Przeciwutleniacze, to związki występujące w wielu produktach roślinnych korzystanie wpływające na zdrowie człowieka. Ich rolą jest zapobieganie działaniom szkodliwych wolnych rodników będących poważnym zagrożeniem dla struktur komórkowych. Konsekwencją permanentnego działania wolnych rodników jest szereg chorób, do których zaliczyć możemy m.in. miażdżyce, nadciśnienie, cukrzyce, zaburzenie odporności, a także choroby nowotworowe.
Organizm ludzki stale potrzebuje tlenu pozyskując go w procesie oddychania, a część wdychanego tlenu (około 2-3%) jest przekształcana w toksyczne substancje zwane reaktywnymi formami tlenu (ROS), które powodują uszkodzenie komórek. Aktywny tlen jest również główną przyczyną starzenia się skóry i przyczynia się do powodowania reakcji zapalnych i kancerogenezy.
Najwięcej przeciwutleniaczy spotkamy w produktach roślinnych, owocach i warzywach. Spożywając je, zmniejszamy ryzyko narażania organizmu na stres oksydacyjny. Z racji tego, że kwas fulwowy jest czystym, organicznym związkiem powstałym z materii roślinnej, już z tego tytułu można założyć, że zawiera w sobie mnóstwo antyoksydantów. I słusznie. Jego struktura i właściwości czynią go jednym z najlepszych naturalnych przeciwutleniaczy na świecie. Kwas fulwowy, to świetny sposób do walki ze skutkami uszkodzeń spowodowanych przez wolne rodniki, a także oczyszczenia organizmu ze związków, które mogą przyczynić się do tego problemu. Posiada on bardzo wysoką ocenę ORAC. ORAC oznacza zdolność absorpcji rodników tlenowych. Im wyższy wskaźnik ORAC, tym silniejsze działanie przeciwutleniające. 

Kwasy fulwowe działają niczym wymiatacze wolnych rodników, neutralizując niebezpieczne wolne rodniki, takie jak nadtlenek (O2), kwas podchlorawy (HOCI), nadtlenek wodoru (H202), rodniki hydroksylowe (OH), nadtlenoazotynowe (ONOO), czy rodniki tlenu singletowego (102).
Dla porównania skuteczności procesów antyoksydacyjnych wykorzsytano kwas askorbinowy, znany z doskonałej aktywności przeciwutleniającej oraz kwas fulwowy. Zestawiając ze sobą w badaniu, aktywność usuwania rodników DPPH ekstraktu kwasu fulwowego wynosiła 54%, a ekstraktu kwasu askorbinowego 50,25%. Stwierdzono zatem, że ekstrakt z kwasu fulwowego ma podobną zdolność eliminacji rodników DPPH do kwasu askorbinowego.

1. Rola naturalnych przeciwutleniaczy pochodzenia roślinnego w profilaktyce nowotworowej. Magdalena Skotnicka. 2017
2. Oxygen-radical absorbance capacity assay for antioxidants. G. Cao. 1993
3. Antioxidant activity of fulvic acid – A living matter-derived bioactive compound. Noemí Cárdenas. 2011
4. A Systematic Study of the Antioxidant Capacity of Humic Substances PEroxyl RAdicals – Relation to Structure. Olga I. Klein. 2021
5. Humic substances: Prospects for use in agriculture and medicine. Priya Goel. W Humic Substances by Abdelhadi Makan. 2021
6. The Antiinflammatory Properties of Humic Substances A Mini Review. Constance E. J. van Rensburg 2015
7. Antioxidant and Anti-inflammatory Activity Study of Fulvic Acid. Seon Hee You. 2021

 

Immunomodulator

Stosowanie substancji humusowych (zawierają kwasy fulwowe) wywiera korzystny wpływ na układ odpornościowy zwierząt, w tym człowieka. Związki te posiadają zdolność wiązania cukrów i łączenia ich w celu tworzenia złożonych sacharydów w organizmie, takich jak glikoproteiny, które działają jako modulatory interakcji międzykomórkowych. Glikoproteiny wiążą się z komórkami T i komórkami Killer (limfocyty odpowiedzialne za walkę z drobnoustrojami), utrzymując je w równowadze, a tym samym regulując układ odpornościowy. Nadmiar komórek T może prowadzić do rozwoju chorób autoimmunologicznych, podczas gdy nadmiar komórek Killer może atakować kości i stawy, powodując ich stany zapalne.
Podawanie kwasów humusowych, zwłaszcza kwasów fulwowych, zarówno miejscowo, jak i doustnie, może wzmocnić układ odpornościowy. Działają one jako immunomodulatory, wykazują silne właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, które mogą być wykorzystywane do wzmocnienia odporności i ogólnej kondycji organizmu. Zaobserwowano to w przypadku badań przy udziale organizmów zwierzęcych. Badania medyczne wykazały, że kwasy humusowe okazują się bardziej skuteczne niż kilka obecnie przepisywanych leków regulujących układ odpornościowy. Badania na myszach wykazały silną humoralną (zależną od przeciwciał) stymulację immunologiczną w wyniku stosowania diety uzupełnione w kwasy humusowe, w tym fulwowe.
Ponadto kasy humusowe okazały się skuteczne w łagodzeniu niepożądanych skutków śmiertelnych dawek napromieniowania i zmniejszaniu częstości infekcji, wydłużając długość życia. Było to bezpośrednio skorelowane z rosnącą zdolnością układu odpornościowego do rozpoznawania własnych martwych komórek po podawaniu pokarmu wzbogaconego kwasami humusowymi lub ich miejscowym zastosowaniem. Ogólny stan zdrowia zwierząt poprawiał się dzięki pożywieniu i wodzie uzupełnionej w kwasy humusowe.

 

Źródło:1. Humic substances: Prospects for use in agriculture and medicine. Priya Goel. W Humic Substances by Abdelhadi Makan. 2021

 

Fitochemikalia

Fitochemikalia, to nic innego jak związki pochodzenia roślinnego. Wytwarzane są one w celu ochrony własnej roślin przed negatywnymi czynnikami środowiskowymi m.in. do walki z patogenami. Co ciekawe, mimo że są niezbędne dla roślin, sprawdzają się także w leczeniu, lub zapobieganiu wielu chorób u ludzi. Nie będzie zaskoczeniem, że głównym źródłem substancji fitochemicznych dla człowieka są owoce, warzywa, przyprawy czy herbata. Aktualnie naukowcy sugerują, że istnieje około 4000 związków będących fitochemikaliami. Jedne z nich sa enzymami, kwasami tłuszczowymi inne białkami, minerałami i witaminami o szerokim spektrum działania, począwszy od właściwości antywirusowych, przeciwgrzybicznych antyzapalnych i na antyoksydacyjnych skończywszy. Dla przykładu koenzym Q10 to chinon, witamina B2 to flawina, witamina E to tokoferol. Do najpopularniejszych z nich zaliczyć można grupy flawonoidy, luteiny, izoflawony, antocyjanidyny czy karotenoidy.
W związku z tym, że kwas fulwowy powstaje de facto z resztek roślin, również i w nim możemy znaleźć związki fitochemiczne. Badanie dotyczące analizy fitochemicznej kwasu humusowego wyraźnie wykazały obecność flawonoidów, chinonu, garbników i związków fenolowych. Flawonoidy są określane mianem naturalnych modyfikatorów odpowiedzi biologicznej, a więc determinują odpowiedź immunologiczną organizmu. Posiadają swoistą zdolność do modyfikowania reakcji organizmu na alergie i wirusy oraz wykazują działanie przeciwalergiczne, przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe i przeciwnowotworowe.

 

Źródło: Phytochemical analysis, antibacterial, antifungal and antiinflammatory activity of humic acid. Nivetha M. 2019

 

Niedawne odkrycia naukowe określiły skład kwasów fulwowych i humusowych jako substancje zawierające znaczną ilość odżywczych grup fitochemicznych, w tym hormonów, steroli, kwasów tłuszczowych, polifenoli i ketonów, które obejmują między innymi: flawiny, flawonoidy, flawony, garbniki, katechiny, chinony, izoflawony, czy tokoferole. Związki te są jednymi z najbardziej wartościowych i obiecujących składników odżywczych o działaniu przeciwnowotworowym, które można znaleźć w naszej żywności i suplementach prozdrowotnych.

Mogłoby się wydawać, że fitochemikalia rozpadają się w naturalnym procesie produkcji kwasu fulwowego, który polega na rozkładzie materii organicznej. Na szczęście procesy humifikacji zapobiegają całkowitemu rozkładowi pierwotnych fitochemicznych składników ochronnych i zamienieniu się z powrotem w podstawowe pierwiastki mineralne, jednocześnie tworzą ich wysoce skoncentrowane struktury. Innymi słowy fitochemikalia pozostają nienaruszone i specyficznie połączone w substancjach humusowych, będących cennymi pozostałościami naturalnych substancji zawartych w owocach, kwiatach, pyłku, orzechach i nasionach, a także częściach wegetatywnych, w tym korzeniach, łodygach i liściach. Nawet roślinne kwasy nukleinowe, RNA i DNA pozostają nienaruszone.

Źródło: Fulvic acid and Humic substance – Robert H. Faust by fulvica biosciences

 

Na przestrzeni dziejów nutraceutyki, takie jak różnorodne fitochemikalia z roślin leczniczych i suplementy diety, były stosowane jako terapie wspomagające w wielu stanach chorobowych, w tym w infekcjach wirusowych. Najnowsze badania dotyczące stosowania terapii wspomagających o właściwościach przeciwwirusowych sugerują, że fitochemikalia mogą być korzystne w leczeniu i/lub profilaktyce COVID-19.

 

Źródło: Adjunctive Nutraceutical Therapies for COVID-19. Lalita Subedi. 2021
 

Kwas fulwowy  to unikalny suplement diety, którego naturalne właściwości są nieodzowne dla poprawy zdrowia fizycznego, witalności, dobrego samopoczucia oraz efektywnej ochrony i wzmocnienia organizmu. Potwierdza to cały szereg publikacji naukowych a także tradycyjne zastosowanie kwasu fulwowego w kuracjach rozmaitych dolegliwości - głównie w balneologii.

Literatura naukowa wskazuje iż kwas fulwowy ma pozytywny wpływ na osoby cierpiące na:

  • Infekcje wirusowe i bakteryjne.
  • Cukrzycę.
  • Nowotwory.
  • Choroby oczu powodowane przez wirusy, bakterie lub grzyby.
  • Trudno gojące się rany, stany zapalne, krwotok.
  • Choroby i owrzodzenia skóry.
  • Trądzik, wypryski, łuszczycę.
  • Gruźlicę i zapalenie płuc.
  • Astmę i zapalenie oskrzeli.
  • Artretyzm i pochodne choroby autoimmunologiczne takie jak: toczeń i reumatyzm tkanki miękkiej (fibromialgia).
  • Inne...

Czego możesz spodziewać się po kwasie fulwowym

  • Oczyszczenia organizmu z toksyn, wirusów, bakterii i pasożytów.
  • Trwałego wzmocnienia systemu odpornościowego, mniejszej podatności na infekcje i zakażenia wirusowe i bakteryjne.
  • Poprawy dotlenienia organizmu i wzmożonego krążenia krwi.
  • Zrównoważonego poziomu cukru we krwi.
  • Długotrwałej ochrony przed utleniaczami (wolnymi rodnikami).
  • Stałej energii i witalności.
  • Lepszej wytrzymałości i szybszej regeneracji podczas treningu fizycznego, redukcji bólów mięśniowych i rzadszych urazów.
  • Regeneracji skory, włosów i paznokci.
  • Regeneracji i trwałego wzmocnienia tkanki łącznej: stawów, torebek stawowych, chrząstek, ścięgien oraz wiązadeł.
  • Redukcji niezdrowego apetytu i łatwiejszej kontroli własnej wagi.
  • Lepszego trawienia i poprawy funkcjonowania jelit.
  • Wzmożonej koncentracji i poprawy pamięci.
Kwas Fulwowy z RPA - Zdrowie/Odporność/Energia Producent Youth Lock Ltd

KWAS FULWOWY 

Kwas fulwowy to naturalny, organiczny suplement diety pochodzący z Jurajskich roślin, których odżywcze, mineralne i odpornościowe właściwości przetrwały w pokładach dziewiczego węgla brunatnego w RPA. Zawiera ponad 70 minerałów i pierwiastków śladowych, kwasy aminowe i nukleinowe, peptydy, aminocukry oraz życiodajne fitochemikalia produkowane przez pradawne rośliny dla ich własnej ochrony.

To wytworzony przez Naturę mechanizm dzięki któremu wszystkie potencjalne wartości odżywcze zawarte w naszym pożywieniu są łatwo wchłaniane przez komórki naszego organizmu i osiągają swoją maksymalną wartość. Jednocześnie, aktywnie usuwa z organizmu niepożądane i szkodliwe metale ciężkie, pestycydy i inne chemiczne toksyny obecne w wysoko przetworzonym pożywieniu, pełniąc rolę naturalnego nośnika oraz filtra.

Kwas fulwowy to silny naturalny antyoksydant (“pożeracz” wolnych rodników), który efektywnie neutralizuje i niezwykle skutecznie ogranicza ich szkodliwe oddziaływanie. Tym samym, przeciwdziała nowotworom, efektom starzenia i wielu innym chronicznym dolegliwościom, których przyczyną są utleniacze (wolne rodniki).

Dzięki dużej zawartości minerałów i pierwiastków śladowych kwas fulwowy jest naturalnym elektrolitem, bardzo ważnym dla odpowiedniego nawodnienia organizmu, przewodzenia impulsów nerwowych oraz optymalnego funkcjonowania tkanki mięśniowej.

Cząsteczka kwasu fulwowego zawiera 45% tlenu który, będąc częścią biologicznej substancji, jest łatwo absorbowany przez komórki naszego organizmu dostarczając czystej, naturalnej energii na dłużej niż wysokoenergetyczne napoje zwykle bazowane na kofeinie. Strukturalny tlen w kwasie fulwowym skutecznie przeciwdziała też wielu poważnym schorzeniom, albowiem ani komórki nowotworowe ani wiele wirusów i bakterii nie mogą rozwijać się w środowisku bogatym w tlen.

Kwas fulwowy ma również doskonały wpływ na skórę, spowalniając efekty starzenia i powstawania zmarszczek, dzięki efektywnemu wiązaniu krzemionki pochodzenia roślinnego w kolagen. Tym samym efektywnie wzmacnia stawy, ścięgna i wiązadła.

Kwas fulwowy jest głównym aktywnym składnikiem słynnego preparatu profesora Tołpy który, trzy dekady temu, badał i propagował jego nadzwyczajne właściwości.

 

KWAS FULWOWY

Naukowcy i lekarze zidentyfikowali 90 podstawowych składników odżywczych, których wymaga zdrowa współczesna dieta. Zawiera ona: 50 różnych minerałów i pierwiastków śladowych, 12 aminokwasów, 3 istotne kwasy tłuszczowe i 17 witamin. Jednak nawet ci z nas, którzy w szczegółach planują swoją dietę nie są w stanie zapewnić swemu organizmowi ani różnorodności ani wystarczającej wartości odżywczej wymaganej dla zdrowego i witalnego życia.

Niestety, współczesne komercyjne rolnictwo oparte na chemicznym nawożeniu nastawione jest głównie na maksymalizację produkcji i zysku, traktując wartość odżywczą swoich produktów zupełnie drugorzędnie. W rezultacie, współczesne warzywa i owoce posiadają coraz mniej własności odżywczych, mineralnych i odpornościowych. Niezwykle zubożone gleby produkują coraz mniej wartościowe rośliny, które słabo wspomagają nasz organizm, zupełnie niezgodnie z intencjami Natury. Wszyscy zatem ciągle poszukujemy nowych odżywek, które uzupełnią te braki. Jednak wytwarzane w laboratoriach kompleksy witamin i suplementy diety są często nieefektywne gdyż ich asymilacja przez komórki naszego organizmu jest bardzo ograniczona. Kwas fulwowy to, wytworzony przez Naturę, najbardziej efektywny mechanizm takiej asymilacji.

Produkt ten to unikalny suplement diety o niezwykłych właściwościach odżywczych, mineralnych i odpornościowych, który zawiera to czego pozbawiona jest współczesna żywność. To suplement dla każdego: dla osób aktywnych, które, wymagając od siebie więcej chcą stale być zdrowe, pełne energii, w gotowości do nowych wyzwań, dla sportowców uprawiających regularny intensywny trening fizyczny, dla osób potrzebujących zwiększonej wytrzymałości, szybszej regeneracji i ochrony przed kontuzjami oraz dla osób cierpiących na poważne przypadłości i schorzenia chroniczne.

KWAS FULWOWY  DLA SPORTU

Cząsteczka kwasu fulwowego zawiera 45% tlenu który, będąc częścią biologicznej substancji, jest łatwo absorbowany przez komórki naszego organizmu, tym samym przedłużając możliwości do wydolności fizycznej, na dłużej niż wysokoenergetyczne napoje zwykle bazowane na kofeinie. Tlen dostarczany przez kwas fulwowy efektywnie przeciwdziała zmęczeniu i znacznie przyspiesza regenerację organizmu poprzez umożliwienie kompletnego procesu spalania glukozy (energia) a tym samym eliminuje powstający kwas mlekowy w organizmie.

Kwas fulwowy efektywnie wzmacnia tkankę łączną: ścięgna, wiązadła, stawy, dzięki produkcji kolagenu z krzemionki zawartej w warzywach i owocach.

Kwas fulwowy to jeden z najbogatszych naturalnych elektrolitów, zawierający ponad 70 minerałów i pierwiastków śladowych, które dostarczają energii oraz chronią przed odwodnieniem i skurczami mięsni.

Kwas fulwowy to silny naturalny antyoksydant czyli pochłaniacz wolnych rodników (utleniaczy), które sportowcy generują w dużych ilościach w czasie wysiłku fizycznego ze względu na wzmożony metabolizm.

Kwas fulwowy działa podobnie jak kreatyna ale, będąc naturalną i organiczną substancją, nie powoduje typowych negatywnych skutków ubocznych związanych z długotrwałym używaniem farmakologicznej kreatyny.

Kwas fulwowy pomaga w odchudzaniu i kontroli wagi ponieważ efektywnie odżywia komórki naszego organizmu i redukuje niezdrowe łaknienie.

KWAS FULWOWY  DLA SKÓRY

Kwas fulwowy zapewnia silną ochronę przeciwzapalną, a większość problemów skóry ma podłoże zapalne.

Kwas fulwowy posiada silne własności przeciwbakteryjne co efektywnie zwalcza trądzik.

Kwas fulwowy pozytywnie reguluje pH skóry i całego organizmu.

Kwas fulwowy przeciwdziała starzeniu się skóry dzięki efektywnemu wiązaniu krzemionki pochodzenia roślinnego w kolagen, który jest bardzo łatwo przyswajalny.

Kwas fulwowy dzięki nadzwyczajnej zdolności przyswajania efektywnie odtruwa skórę.

Kwas fulwowy to naturalny środek na różne problemy skóry: wypryski, trądzik, łuszczycę, a nawet na reumatyzm tkanki miękkiej (fibromialgia).

Kwas Fulwowy z RPA - Zdrowie/Odporność/Energia Nazwa FulvicForce

Zawartość butelki

Produkt ten to roztwór kwasu fulwowego o stężeniu do 15%, minerały i substancje śladowe pochodzenia roślinnego oraz woda poddana procesowi odwróconej osmozy. Butelka zawierająca 500 ml produktu zapewnia całomiesięczne zapotrzebowanie dla organizmu na kwas fulwowy, zgodnie z zalecaną dawką.

Dawkowanie

Kwas fulwowy jest trawiony tak jak inne substancje odżywcze i w pełni wykorzystany przez nasz organizm w ciągu jednego cyklu metabolicznego. Z tego powodu należy codziennie uzupełniać jego poziom w organizmie.

Zalecane dawkowanie:

Zażywaj dwa razy dziennie po 8 ml rano i po południu, najlepiej na pusty żołądek, tuż przed lub w trakcie posiłku. Przed użyciem wstrząśnij butelką. Do odpowiedniego i łatwego dawkowania użyj miarki dołączonej do każdej butelki . 8 ml to mniej więcej równowartość półtorej łyżeczki do herbaty. Zalecaną dawkę można podwoić w sytuacji stresu, przemęczenia lub wzmożonego wysiłku fizycznego.

Sposób użycia

Kwas fulwowy to naturalny i organiczny produkt bez żadnych domieszek. Ma naturalnie gorzki i cierpki smak, będący rezultatem dużej zawartości minerałów i substancji śladowych oraz niskiego pH. W celu złagodzenia smaku można go rozpuścić w soku lub wodzie mineralnej, według własnego uznania.

Właściwości odtruwające

Niektóre osoby zażywające kwas fulwowy po raz pierwszy mogą doświadczyć efektów oczyszczania i odtruwania organizmu. Objawami odtruwania mogą być lekki ból głowy, dyskomfort w stawach, chwilowe zmęczenie, a czasem lekkie rozwolnienie lub zatwardzenie.

Objawy odtruwania organizmu - jeżeli wystąpią - mijają zwykle po 2-3 dniach i nie pojawiają się ponownie w trakcie regularnego zażywania produktu. Taka reakcja na kwas fulwowy jest całkowicie normalna i oznacza początek powrotu do równowagi w organizmie.

W przypadku pojawienia się powyżej opisanych symptomów nie należy przerywać przyjmowania produktu tylko zredukować jego dzienną dawkę (np. do jednej czwartej standardowej dawki). Gdy efekty detoksykacji ustąpią należy powrócić do zalecanej dziennej dawki.

Przeciwwskazania

W przypadku jednoczesnego zażywania leków na choroby chroniczne rekomendujemy skonsultowanie się z lekarzem lub farmaceutą i stosowanie się do ich wskazań.

Ze względów zapobiegawczych nie polecamy używania produktu przez kobiety ciężarne oraz dzieci.

Przechowywanie produktu

Produkt  powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C. Należy unikać długotrwałego wystawienia produktu na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Kwas fulwowy jest stabilny w niskich i wysokich temperaturach, jednak jako dodatkowe zabezpieczenie, po otwarciu butelki zalecamy jej przechowywanie w lodówce.

Produkt powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla dzieci.

 

Źródło Firma Kikabon

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Okazje.info
Pobieranie danych...
Sklep internetowy Shoper.pl