Lecznicza woda. Żywa i martwa woda gwarancją zdrowia i długowieczności. dr D. Aschbach PU
Opis
Wyjątkowo ciekawa książka mówiąca nie tylko o zaletach stosowania wody zasadowej i kwaśnej, ale także o historii jej odkrycia. Autorka powołuje się na wiele prac naukowych i publikacji w prasie medycznej potwierdzających zdrowotne działanie wody na organizm ludzki.
Dr Diana Aschbach jest autorką ponad 50 prac naukowych, serii popularnych książek i 12 patentów. Jej naturalne metody leczenia są cenione i praktykowane w wielu krajach.
Autorka przez 18 lat prowadziła badania wody jonizowanej i udowodniła, że posiada ona szereg właściwości, które sprzyjają zwalczaniu wielu dolegliwości. Woda martwa, o podwyższonym potencjale redoks, stosowana jest głównie w leczeniu i profilaktyce chorób, zabija bakterie, wirusy, florę grzybiczą, działa przeciwzapalnie, antyalergicznie i przeciwobrzękowo. Woda żywa ma właściwości immunostymulujące, przeciwutleniające i przyspiesza gojenie tkanek. Służy do codziennego picia i posiada zasadowe pH.